Skip to content Skip to footer

Hurtownia a opakowania

Każdy właściciel punktu małej gastronomii wie, ile trudu i czasu kosztuje go logistyka. Codziennie trzeba zorganizować dostawy świeżych produktów, przygotować półprodukty, nadzorować przepisy sanitarne i zabezpieczyć odpowiednie opakowania. W małych budkach jest to ogromne wyzwanie.

Hurtownia opakowań – zalety stałej współpracy

Codzienne jeżdżenie do hurtowni lub sklepów przeznaczonych dla firm jest nieopłacalne przede wszystkim ze względów ekonomicznych. Najczęściej jednorazowe zakupy oznaczają wyższe ceny, do tego trzeba doliczyć koszty paliwa oraz stracony czas.

Znacznie lepszym rozwiązaniem stosowanym przez wielu przedsiębiorców jest nawiązanie stałej współpracy z hurtownią opakowań. Przede wszystkim można wynegocjować bardzo atrakcyjne ceny na naczynia jednorazowe i inne produkty. Po drugie hurtownia przywozi opakowania jednorazowe do punktu gastronomicznego, co oznacza, że koszty transportu leżą po jej stronie. Wielkość dostaw i ich częstotliwość można regulować zgodnie z własnymi potrzebami.

Wiedza i doświadczenie nie mają ceny, są bezcenne zwłaszcza dla osób rozpoczynających działalność. Hurtownia opakowań dostarcza opakowania jednorazowe do wielu punktów gastronomicznych i jej pracownicy doskonale wiedzą, które się najlepiej sprawdzają.

Niektóre hurtownie oferują wykonywanie nadruków reklamowych na opakowaniach jednorazowych. To doskonała forma na promowanie własnego lokalu i zdobywanie nowych klientów. Najczęściej wiąże się to z jednorazowymi kosztami projektu i matrycy.

Hurtownia opakowań i nie tylko

Hurtownie specjalizujące się w obsłudze lokali gastronomicznych w swojej ofercie mają nie tylko opakowania jednorazowe i naczynia jednorazowe, ale także wiele produktów, które są niezbędne do funkcjonowania lokalu gastronomicznego.

Przede wszystkim są to różnego rodzaju niezbędne dodatki jak sztućce, serwetki, reklamówki jednorazowe, rurki do napojów.

W hurtowni opakowań można także zamówić różnego rodzaju środki czystości zapewniające utrzymanie odpowiedniej higieny w punkcie. Wszystkie posiadają odpowiednie atesty sanitarne dopuszczające do kontaktu z żywnością. Ich dodatkową zaletą jest bardzo duża wydajność, a to zmniejsza koszty prowadzenia działalności.