Dobrze prosperujący lokal gastronomiczny to nie tylko przyciągające klientów menu, doświadczeni kucharze czy atrakcyjny wystrój. By dania były smaczne, a kucharze mogli w pełni popisać się swoimi umiejętnościami, potrzeba dobrze zagospodarowanego zaplecza. W kuchni obowiązkowo powinna naleźć się pojemna lodówka gastronomiczna.
Dlaczego warto kupić dobrej klasy lodówkę gastronomiczną?
Przechowywanie to nie lada wyzwanie w każdym lokalu gastronomicznym – szczególnie, jeśli chodzi o składniki czy dania, które wymagają niskich temperatur. Jak zachować świeżość warzyw, owoców czy ciast? Najlepszym rozwiązaniem będzie pojemna lodówka. W restauracjach czy barach sprawdzą się specjalne lodówki gastronomiczne – większe, lepiej przystosowane do potrzeb lokalu gastronomicznego.Dzięki lodówce gastronomicznej przechowywanie i utrzymanie składników w dobrym stanie stanie się znacznie łatwiejsze. Możliwe będzie także wyeksponowanie chłodnych napojów czy ciast dzięki specjalnej lodówce gastronomicznej ekspozycyjnej – a więc przeszklonej.
Jaka lodówka na zaplecze restauracji?
Wybór lodówki to zawsze spore wyzwanie. Oferta jest ogromna, a lodówki różnią się nie tylko designem czy ceną, ale także funkcjonalnością. Wielkość najlepiej dopasować do indywidualnych potrzeb lokalu. To samo jeśli chodzi o zagospodarowanie wnętrza urządzenia – inne rozwiązania sprawdzą się w przypadku dużej ilości warzyw, inne, jeśli lokal chce np. przechowywać torty.Najlepiej, by wybrana Lodówka gastronomiczna była energooszczędna, co korzystnie wpłynie na wysokość rachunków. Jeśli ma dobrze posłużyć przez lata, warto wybrać urządzenie producenta cieszącego się renomą.
Gdzie kupić lodówkę do lokalu gastronomicznego?
Lodówka gastronomiczna to sprzęt specjalistyczny, niedostępny na szeroką skalę. Raczej nie kupi się tego urządzenia w najbliższym sklepie ze sprzętem AGD czy w sieciówce tego typu.Poszukując lodówki gastronomicznej, lepiej od razu wybrać się do sklepu gastronomicznego lub przejrzeć jego ofertę online. W takim miejscu można liczyć na ogromny wybór lodówek różnego typu i różnej wielkości, ale też na fachową poradę pracownika, który pomoże dopasować rodzaj urządzenia do potrzeb konkretnego lokalu gastronomicznego.